25 років невтомної допомоги людям ДОПОМОГИ ЛЮДЯМ

Среда, 30 Март 2016 06:58
Оцените материал
(1 Голосовать)

Усміхнена та вродлива поспішливим шагом йде вона з нічного чергування на станції швидкої допомоги – в одній руці телефон, в іншій – документ, загорнений акуратно у файл. Та не додому в теплу і затишну постіль відсипатися після складного чергування поспішає жінка, а у парк ім. Чапаєва на суботник, потім видно буде – можливо ще на якомусь заході треба буде її присутність.

Це про Тетяну Коржик – депутата міської ради, голови комітету мікрорайону «Центральний (західний)», фельдшера Токмацької станції швидкої та невідкладної допомоги та просто гарну та порядну людину. ЇЇ активності можна лише позаздрити, по-доброму, звичайно. Окрім професійної діяльності, Тетяна Анатоліївна знаходить достатньо часу і для своєї родини, яка з розумінням сприймає особливості роботи та завжди чекає на неї вдома.

1 квітня Тетяна Коржик святкує своєрідний ювілей – 25 років своєї медичної діяльності. Відразу після закінчення Запорізького медичного училища вона була прийнята на роботу у відділення швидкої допомоги на базі Молочанської лікарні, потім продовжила медичну справу у відділенні реанімації Токмацької ЦРЛ, а в 1994 році перейшла на станцію швидкої допомоги, де працює фельдшером і до сьогодні. За чималий період роботи Тетяна Анатоліївна була свідком багатьох життєвих ситуацій. Виклики бувають різні – починаючи від вимірювання тиску, закінчуючи серйозними травмами чи захворюваннями, які потребують термінової госпіталізації. Бувають, на жаль, і такі, де допомога швидкої вже не потрібна. Деякі виклики надовго закарбувалися в пам’яті фельдшера. Один із таких – коли впала трансформаторна опора в травні минулого року біля с. Кутузівка; тоді потребував допомоги чоловік, якого придавило цією вишкою. Не дуже, м’яко кажучи, приємними є виїзди на аварії, де результат зазвичай непередбачуваний. Але у всіх випадках, де необхідна допомога Тетяни Анатоліївни, вона старається зробити все можливе, а часом навіть більше, що в її силах. Це людина, яка без жодних вагань та страхів буде буквально мчати на порятунок потребуючого. Тому вона є улюбленицею серед багатьох пацієнтів, особливо людей старшого віку. «І допоможе тобі, і заспокоїть, і слово приємне скаже, – говорить про фельдшера пенсіонерка Анна Георгіївна, – та ще й гарна така дівчина!»

Цілком і повністю погоджуємося з характеристикою вдячної пацієнтки. Дійсно, дивлячись на Тетяну Коржик, важко повірити, що за її плечима 25-річний медичний досвід, що вона має 24-літнього сина. Але це ще одна заслуга нашої землячки, бо настільки гарно виглядати, враховуючи важкий графік роботи, – це талант. Хочеться подякувати Тетяні Анатоліївні за її невтомну та соціально важливу працю, залишатися такою же активною, чуйною, доброзичливою людиною та просто чарівною жінкою!

Олена Повещенко

(с)Токмацька міська рада

Прочитано 1887 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии